Miten valitset sopivan Coworking-tilan?

Coworking Helsinki

Uusia coworking-tiloja avataan tiuhaa tahtia ja valikoimaa löytyy ainakin Helsingin markkinoilta runsaasti, mikä on mahtavaa! Joten, miten valitset sopivan coworking-tilan? Mitä tekijöitä tulisi ottaa huomioon coworking-tiloja vertaillessa?

Sijainti

Voit lähestyä sijaintia kahdesta eri tulokulmasta: onko coworking-tila kätevän etäisyyden päässä kotoasi tai onko se paikassa, joka on lähellä sidosryhmiäsi. Työsi luonteesta riippuen arvostat ehkä lyhyttä työmatkaa tai vaihtoehtoisesti keskeistä sijaintia, josta pääsee liikkumaan näppärästi ympäri kaupunkia. Jos työskentelet paljon asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa, sinun kannattaa valita tila, joka sijaitsee keskeisellä paikalla tai suurien asiakkaidesi toimistojen lähettyvillä. Näin pääset nopeasti vierailemaan heidän tiloissaan tai voit isännöidä sidosryhmiä coworking-tiloissa.

Yhteisö

Vaikka jokaisella coworking-tilalla on jonkinlainen yhteisö, vaihtelevat sen luonne ja tiiviys eri tilojen välillä. Jotkin coworking-tilat keskittyvät startupeihin, toiset kypsempiin yrityksiin – jotkut jopa erityisesti tiettyyn sektoriin. Osa coworking-tiloista keskittyy työskentelytilojen tarjoamiseen yhteisön rakentamisen sijaan, joten jos et etsi yhteisöllistä meininkiä voi puhtaasti työtila edellä toimiva tarjoaja olla ratkaisu sinulle.

Hyvä paikka aloittaa salapoliisityö yksittäisen coworking-tilan yhteisöön ovat tilan nettisivut ja sosiaalisen median kanavat. Nettisivuilla ja somessa esitellään usein tilassa työskenteleviä jäseniä ja yhteisöllisiä tapahtumia. Näetkö itsesi vaihtamassa ajatuksia tai pelaamassa pingistä näiden ihmisten kanssa?

Palvelut

Onko sinulla tarvetta podcast-studiolle, neuvotteluhuoneille, webinaarialustalle tai yrityksen tukitoimille? Jokainen coworking-tila tarjoaa eri palveluita, jotka voivat olla sisällöltään täysin erilaisia verrattuna muihin toimijoihin. Joten, vertaile eri tilojen palveluita ja tunnista omat tarpeesi! Jos tiedät, että tulet tarvitsemaan esimerkiksi neuvotteluhuoneita tai valokuvausstudiota usein, on fiksua valita tila, josta nämä palvelut löytyvät. Jos et kaipaa erityisiä vempeleitä tai tiloja työskentelysi tueksi, on sinulla enemmän valinnanvaraa. 

Kannattaa myös tarkastella aineettomia tarpeitasi. Jotkut coworking-tilat tarjoavat jäsenilleen startup-hautomoita tai muuta yrityskonsultointia, onko sinulla tarvetta tällaisille tukitoiminnoille? Muista, että voit löytää tukea ja sparrausapua myös muilta coworking-tilan jäseniltä!

Fiilis

Älä unohda fiilistä! On tärkeää tuntea olonsa mukavaksi ja kuunnella omia tuntemuksiaan. Suosittelemme kokeilemaan eri coworking-tiloja ennen päätöksen tekemistä. Suurin osa tiloista tarjoaa ilmaisen kokeilun päiväpassilla, joten työskentele tilassa päivä ja fiilistele, miltä siellä oleskelu tuntuu. Jokaisella coworking-tilalla on oma uniikki tunnelmansa, joka rakentuu sisustuksen, ihmisten ja palveluiden yhdistelmästä. Fiilis ei aina välity nettisivujen tai somen kautta 100% autenttisena!

Minkälaista Wonderlandissa on?

Mielestämme Wonderland on hyvä vaihtoehto luovaa, urbaania tilaa etsivälle. Coworking-tilamme sijaitsee kehittyvällä Konepajalla Vallilassa. Meillä on laaja valikoima palveluita aina omasta ravintolasta podcast-studioon ja neuvotteluhuoneisiin. Tiivis yhteisömme kokoontuu yhteen mm. viikottaisten aamupalojen ja Waffle Wednesday –tapahtumien äärellä. Jäsenistämme löydät freelancereita, startupeja ja vuosikymmeniä vanhoja keskikokoisia yrityksiä, joten kirjo on laaja. Haluamme tarjota kaikille avoimen tilan, joka on vapaa syrjinnästä ja toivottaa tervetulleeksi erityyppiset ihmiset ja yritykset. Mutta sinun ei tarvitse uskoa meidän sanaamme, tule katsomaan miltä Wonderlandissa näyttää ja hyödynnä ilmainen päiväpassimme coworking-tiloihin.