MITEN HANKKIA LISÄÄ SEURAAJIA INSTAGRAMISSA

ammattilaistapahtumat

 

Näkyvyyden tehostaminen yhdessä aikakautemme hallitsevassa sosiaalisen median kanavassa, Instagramissa, voi olla erityisen haastavaa, mutta samalla palkitsevaa. Waffle Wednesdayna 16.01.2019 Lana Rynty pureutui Instagramin algoritmin saloihin – miten kanava toimii ja millä yksinkertaisilla vinkeillä pystyt parantamaan näkyvyyttäsi, suosiotasi ja hankkimaan lisää seuraajia. Aihe tuntui koskettavan monipuolisesti erilaisia tahoja; työskentelipä sitten suuremmassa yrityksessä, startupissa tai freelancerina. Coworking-tilamme työntekijöitä oli saapunut paikalle reilusti, jonka lisäksi yleisössä nähtiin myös useampia yhteistyötilamme ulkopuolelta saapuneita kasvoja.

Nykyisin Deelin markkinointipäällikkönä työskentelevän Lana Ryntyn intohimo sosiaaliseen mediaan, erityisesti Instagramiin, syntyi ja kasvoi oman tilin ylläpitämisen kautta. Lanan tili keräsi yli 18,500 sitoutunutta seuraajaa. Työskennellessään markkinointipäällikkönä edesmenneelle komediasovellukselle, Lifeslicelle, hän hyödynsi yhteisöllisyyttä, sosiaalista näkyvyyttä ja sensaatiovideoita. Lanan yksi työtehtävistä, ”Floor is Lava” -haaste sai osakseen puoli miljoona Facebook-katselijaa ja tapaus pääsi myös Helsingin Sanomiin asti.

Ei ole olemassa yhtä ainoaa salaisuutta siihen miksi joku alkaisi seuraamaan sinua Instagramissa. Tilisi sisällön tulee vain yksinkertaisesti olla kiinnostavaa ja laadukasta!

Hyvä sisältö on arvokasta seuraajille, jonka lisäksi se:

1.Inspiroi

2. Opastaa

3. Viihdyttää

Jaa vain sisältöä, joka on laadultaan erinomaista. Ota huomioon, että videot sitouttavat kuvia paremmin. Voit saada hyviä ideoita seuraamalla kilpailevia tilejä, käytä tätä hyödyksi. Mikäli mahdollista, jaa mahdollisimman paljon sisältöä, johon seuraajat haluavat tägätä toisia käyttäjiä. Kukaan ei halua seurata tiliä, jossa keskitytään vain myymään tuotteita; anna seuraajillesi syy seurata sinua.

Optimoi tilisi sopimaan asiakaskuntaasi. Tällä tavoin kilpailet mahdollisesti vain muutamaa käyttäjää vastaan. Asiakkaasi myös löytävät sinut helpommin ja saat pidettyä tilisi ja sisällön ajankohtaisena ja relevanttina.

Instagram-feedisi on portfoliosi. Valitse siis teema ja pysy sille uskollisena. Keskity pitämään tilisi sisällön laatu aina hyvänä. Älä mieti niinkään yksittäisiä kuvia vaan panosta siihen, että feedisi on kokonaisuutena hyvän näköinen.

Mitä muuta tulisi ottaa huomioon?

Liitä yhteen kaikki tilisi (Twitter, Facebook) ja lisää linkit sosiaalisen median kanaviisi niin nettisivuillesi kuin sähköpostisi loppuun. Muut sisällöntuottajat voivat auttaa toisiaan kasvamaan, liity rohkeasti erilaisiin yhteisöihin. Jätä kommentteja ja ole yhteydessä toisiin vaikuttajiin sekä sisällöntuottajiin tällä tavoin. Mieti tarkkaan, miten haluat muiden näkevän sinut. Löydä oma äänesi ja tyylisi.

Mitä tarkoitetaan Instagramin algoritmilla?

Ensimmäiset kuusi vuotta Instagramin algoritmi oli ainoastaan kronologinen, mutta nykyisin jokaisen Instagram-syöte on räätälöity oman näköiseksi. Pääasiat, jotka Instagram ottaa huomioon räätälöidessään syötettä ovat kiinnostavuus, ajankohtaisuus ja yhteys. Tämä tarkoittaa yleisesti sitä, että sitoutuminen julkaisuihin on avainasemassa. Kehitä suhdetta seuraajiisi ja selvitä mikä on paras aika luoda julkaisu Instagramiin.

10 Vinkkiä Instagram-seuraajien kasvattamiseen:

1.Ihmiset etsivät ja löytävät sinut nimelläsi. Käytä se hyödyksi!

2. Pitäydy yhdessä teemassa feedissäsi.

3. Kerro seuraajillesi mitä toivot heidän tekevät, esim. ”tägää ystäväsi, joka söisi tätä”, ”tykkää kuvasta, mikäli olet samaa mieltä”, ”mikä on lempikohteesi?”

4. Ennakoiva sitouttaminen. Seuraa, tykkää, kommentoi ja lähetä yksityisviestejä.

5. Käytä hashtageja (aseta ne ensimmäiseen kommenttiin). Löydä omat hashtagisi. Tarkoitus päästä ”Huippujulkaisut”-sivulle.

6. Tägää muita kuviisi. Mikäli tägäät yrityksiä näyt heidän profiilissaan, he saavat ilmoituksen ja saattavat alkaa seuraamaan sinua. Myös muiden vaikuttajien tägääminen on mahdollista samalla tavalla.

7. Postaa johdonmukaisesti, jolloin nostat seuraajamäärääsi jatkuvasti. Muuten Instagram lakkaa näyttämästä postauksiasi.

8. Videoihin sitoudutaan paremmin kuin kuviin.

9. Lisää sijainti (tätä käytetään liian vähän hyödyksi). Tällöin sinulla on parempi mahdollisuus tulla huomatuksi oman kohderyhmäsi silmissä. Sijainneille on oma feedi Instagramissa.

10. Tee yhteistyötä muiden sisällöntuottajien kanssa – kommentoikaa toistenne postauksia. S4s feedi/tarinat (shoutout for shoutout)

 

Miten saada 10 000 seuraajaa? Sisällön tulee olla loistavaa, sinun tulee olla aktiivinen. Postaa videoita ja koita saada sisällöstäsi viraalia.