Mitä coworking-jäsenyys tarkoittaa?

Mietitkö mitä coworking oikeastaan tarkoittaa ja miten voit liittyä jäseneksi? Ja erityisesti, kannattaako sinun liittyä? Ei huolta, käymme alla läpi coworking-tilojen ja jäsenyyksien perusperiaatteet!

Mikä on coworking-tila?

Coworking-tilasta löydät erilaisia työtiloja, joita voi vuokrata joustavasti tarpeiden mukaan. Tilojen sisältö vaihtelee toimijoiden välillä jonkun verran, mutta tyypillisesti coworking-tila muodostuu avoimesta toimistotilasta, pienistä erillisistä toimistoista, vapaa-ajan tiloista (keittiö, hengailualue jne) sekä neuvotteluhuoneista. Joissakin coworking-tiloissa on myös erilaisia lisäpalveluita, kuten joogahuone, kuntosali, valokuvaustudio tai ravintola. 

Mitä jäsenyyteen kuuluu?

Coworking-jäsenenä saat pääsyn työtilaan ja erilaiset jäsenedut käyttöösi. Esimerkiksi, jos olet freelancer ja valitset kuukausittaisen jäsenyyden voit päivittäin valita paikkasi avoimesta toimistotilasta ja työskennellä sieltä. Jäsenedut vaihtelevat eri coworking-tilojen välillä, mutta sisältävät usein esimerkiksi käyttöoikeuden tai alennuksen neuvotteluhuoneisiin ja muihin palveluihin sekä pääsyn coworking-tilan eri tapahtumiin. Yleensä jäsenyys sisältää ainakin pääsyn työtilaan, aulapalvelut, korkeatasoisen WiFin ja tulostinpalvelut, kahvin ja päivittäisen siivouksen. 

Minkälaisia eri jäsenyyksiä on olemassa?

Tyypillisesti jäsenyydet voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: yksilöt, tiimit ja suuret yritykset. Yksilöt valitsevat yleensä freelancer-jäsenyyden, jolla saat joustavan tai kiinteän työpisteen avoimesta toimistotilasta. Kiinteä jäsenyys on usein hieman kalliimpi, mutta voit valita pysyvän paikan sen sijaan, että vaihdat paikkaa päivittäin sen mukaan, missä on vapaata. Tiimit (esimerkiksi pienet yritykset) työskentelevät usein coworking-tilan sisällä sijaitsevassa toimistohuoneessa tai määritellyssä tilassa avokonttorin puolella. Suurilla yrityksillä voi olla useita jäsenyyksiä, joita heidän työntekijänsä voivat käyttää halutessaan, joten saatat törmätä saman yrityksen eri työntekijöihin päivästä riippuen.

Jäsenyyden voi ostaa eri ajanjaksoille. Voit ostaa päiväpasseja satunnaiseen tarpeeseen tai valita jäsenyyden kuukaudeksi tai jopa vuodeksi! Kuten eri palveluissa on tapana, mitä pidempi tilausjakso, sitä edullisempi päivähinta. 

Mikä on tämä hypetetty coworking-yhteisö?

Coworking-tilan hienous ei piile ainoastaan työpöydässä ja toimistotuolissa. Suurin arvo piilee yhteisössä ja sen tarjoamissa verkostoitumismahdollisuuksissa. Voit löytää samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa sparrailla, pohtia palveluiden hinnoittelua ja tehdä yhteistöitä projekteissa. Osa heistä voi jopa olla potentiaalisia asiakkaita.

Bisnesmahdollisuuksien ja tuen lisäksi coworking-yhteisö on aina valmis istumaan alas kahvikupin tai afterwork-oluen äärelle. Sinulla on rakennus täynnä kollegoita eri aloilta ja eri vahvuuksilla!

Wonderlandin jäsenedut

Haluatko tietää tarkemmin, mitä jäsenetuja juuri Wonderland tarjoaa? Löydät kaikki coworking-jäsenyysetumme, kuten mikropaahtimokahvit, yhteisölliset aamupalat ja joogasessiot linkin kautta.

Wonderlandin jäsenyydet

Artikkelikuva: Claned 12.lokakuuta 2020


Muita blogipostauksia, jotka voisivat kiinnostaa sinua:

Miten valitset sopivan coworking-tilan?

Joustavia etätyömahdollisuuksia yrityksille

Muuttaako Covid-19 pandemia suhtautumistamme työntekoon pysyvästi?

Virtuaalitoimisto Wonderlandissa