Matilda Brunemalm & Rebecca Winterqvist – Miksi koodaus on sinua ja kaikkia varten?

Mikä on Technigo?

  • Technigo on naistaustainen koodaus- ja ohjelmointikoulu
  • Yli 80% kävijöistä on naisia
  • Koodauskurssit kestävät noin 22 viikkoa Technigolla
  • Viikkokohtaisesti kurssit kestävät noin 20 tuntia yhteensä

 

Technigon tarina

Technigo perustettiin kahden naisen voimin, kun he halusivat opetella koodaamaan ja jakamaan tietoutta koodaamisesta myös muille. Technigon koodauskoulu tarjoaa aiheeseen liittyviä kursseja, joissa on mahdollista oppia koodaamaan, vaikka osaamista ei olisi entuudestaan ollenkaan. Parasta Technigon kursseissa on se, että sinulla ei tarvitse olla alan kokemusta, eikä tämä ala katso ikää.

Vuonna 2015 ennen Technigon perustamista, kaksi naista työskenteli markkinointiin ja suunnitteluun liittyvällä alalla, mutta kummallakaan ei ollut osaamista itse koodaamisesta. Koodaus olisi ollut hyödyllinen lisätaito töihin, joten he päättivät etsiä itse tietoa ja ensimmäinen askel naisille oli etsiä erilaisia tapoja opiskella sitä. Tämän jälkeen he halusivat jakaa tietouttaan koodaukseen liittyen ja näin Tjejer Kodar, Technigon edelläkävijä oli syntynyt.

 

Mitä sitten on koodaus? Ja mitä sinulle tulee mieleen sanasta koodaus?

Yleinen käsitys koodaajista on, että he käyttävät silmälaseja ja osaavat matikkaa, mutta myös hakkeroida. Tämä on perusajatus, joka tulee esiin, kun ajatellaan koodausta työnä, ja koodareita ihmisinä. Todellisuudessa koodaus on kuitenkin tietoon liittyvää työtä ja sitä, kuinka asioita luodaan tyhjästä. Naisten keskuudessa koodaus ei ole ollut suosittua, mutta Technigon ansiosta monet naiset ovat kiinnostuneet koodauksen saloista.

Mutta mitä koodaus sitten todellisuudessa tarkoittaa? Koodausta tehdään käytännössä yksin, mutta sosiaalisessa koodauksessa olet jatkuvassa kanssakäymisessä toimeksiantajan ja mahdollisesti muiden koodaajien kanssa.

 

Miksi minun pitäisi aloittaa koodaaminen?

Koodaus on luova työala, minkä avulla pääsee luomaan ja suunnittelemaan itse asioita ja tämän avulla kehittämään omaa osaamistaan. Ja mikä parasta, koodauksen avulla voi tuntea olonsa mahtavaksi! Se fiilis, mikä koodaamisesta tulee, auttoi Matildaa koodauksen aloittamisessa.

Koodaus työnä on palkitseva kokemus, koska pääset näkemään työsi tulokset saman tien. Tavallisen työn sijaan koodaus on joustavaa, koska sijainti riippuu itsestäsi ja työsi luonne toimeksiantajastasi. Alalla itsessään on työpula kehittämistehtävissä, ja se tarkoittaa noin miljoonan henkilön puutosta tehtävistä. Onneksi moni ihminen on kiinnostunut koodauksesta työnä ja vaikka työtausta ei liittyisi mitenkään koodaamiseen, on sen opettelu helppoa.

Koodaamiseen työnä liittyy kyky kertoa tietokoneelle mitä haluat tehdä, minkä jälkeen työ vain hyväksytään tietokoneella.

 

Kuinka koodaus näkyy arjessa? Tästä esimerkkinä Volvolla olemassa turvatyyny, johon on liitetty sim-kortti hätätilanteita varten. Hätätilanteessa kun turvatyyny laukeaa, hälyttää sim-kortti paikalle apua, ja tämä on vain yksi esimerkki miljoonista erilaisista koodeista, ja niiden toimivuudesta arjessamme. Koodien avulla pystyy ohjelmoimaan arkea helpottavia asioita.

Koodeja ja koodausta on kaikkialla ympärillämme, ja tämän takia onkin hienoa, että Technigo tarjoaa koodauskursseja kaikille.

 

 

Täältä näet Technigon nettisivut.

Täältä löytyy Technigon Instagramin.

Täältä löydät Technigon Facebookin.

Täältä löydät Technigon LinkedIn profiilin.

Täältä löydät tapahtuman livetallenteen.

 

Oletko kiinnostunut tulemaan Waffle Wednesday puhujaksi?

Ota yhteyttä meihin hello@wonderlandwork.fi